cinemadream-logo

Cinemadream ontwerpt en installeert home cinema's. In de eigen showroom/cinema wordt gebruik gemaakt van een Marantz AV8801 en Marantz MM8077, een prima set voor bioscoopgeluid.

Maar wat is cinema zonder een perfect geluid? De Marantz AV8801 is voorbereid voor Audyssey Pro en wij hebben dat toegepast om het geluid volledig aan te passen aan de cinemaruimte. Op alle zitplaatsen is nu een mooi evenwichtig geluid, krachtig laag als het moet, heldere dialogen. Alle luidsprekers van het 7.1 systeem zijn op elkaar afgestemd, met als gevolg dat u alleen nog maar geluid hoort, geen luidsprekers meer.

Zo komt een film helemaal tot leven. Wilt u het ook eens horen of beter gezegd beleven, maak dan vrijblijvend een afspraak met Cinemadream.

 

Meet- en kalibratieresultaten

CinemaDream sml

(Klik op grafiek voor een vergroting.)

De pieken en dalen in de zwarte grafiek worden voornamelijk veroorzaakt door de ruimte. Audyssey Pro meet van alle luidsprekers de fase, afstand (beter gezegd de tijdvertraging), volume en frequentiekarakteristiek.

Aan de hand van de metingen wordt voor iedere luidspreker de juiste waarden bepaald om de 8 luidsprekers met elkaar in harmonie te brengen en de nadelige effecten van de ruimte-akoestiek te compenseren.

Het resultaat is in de rode grafieken te zien. De afloop rechts in de grafiek is bewust gekozen voor een juist geluidsbeeld dat niet vermoeit, belangrijk voor een bioscoop.