spark-logo

Spark is de importeur van o.a. Integra en andere domotica producten om met deze geïntergreerde systemen het wooncomfort te verhogen. Om de producten aan potentiële klanten (architecten, installateurs, hifi-retailers) te kunnen demonstreren, hebben ze een apart hometheater met o.a. een Integra DTR-70.4 receiver/versterker en inbouwluidsprekers.

De Integra DTR-70.4 is voorbereid voor Audyssey Pro en hiermee is de ruimte-akoestiek gemeten en gecorrigeerd. Het is een 9.1 systeem, dus voldoende werk voor Audyssey Pro om al die luidsprekers met elkaar te laten harmoniëren. Het resultaat mag er dan ook zijn. Een mooi evenwichtig geluid zonder een gevoel van de aanwezige luidsprekers.

Meet- en kalibratieresultaten

Spark sml(klik op grafiek voor een vergroting)

 

Aan de geringe pieken en demping in het hoog kun je zien dat de ruimte akoestisch al is aangepast. Iedere luidspreker reageert weer anders, afhankelijk van de plaats in de ruimte. Aan Audyssey Pro de schone taak alle luidsprekers weer naar het referentieniveau te brengen. In de rode grafieken zien we de frequentierespons nadat Audyssey Pro zijn werk heeft gedaan. De afval bij de hoge frequenties is bewust gekozen voor een rustiger geluidsbeeld voor een hometheater, immers je wilt tijdens een lange film niet vermoeid raken.